Foto en film in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kan je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het bedoeld is en op welke dagen het programma aangeboden wordt.

Je kunt natuurlijk ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en devices van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je dan met de benodigde materialen, met eventuele begeleiding en met advies over de te gebruiken devices. Wil je het iXperium bezoeken met je groep, geef dan het gewenste programma en de voorkeursdag(en) door via arnhem@ixperium.nl. Onze medewerkers nemen dan contact op om het bezoek in te plannen.

Tot nader order kunnen we i.v.m. de coronamaatregelen geen groepen in het iXperium ontvangen. Via onze website en nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Word een foto- en filmster!

  • Voor wie: groep 5 t/m 8
  • Tijdsduur: 4,5 uur (van 9.30 tot 14.00 uur*)
  • Dagen: in overleg

In dit arrangement besteden we aandacht aan mediawijsheid, online privacy en maken we de koppeling met 21ste eeuwse vaardigheden.

In de ochtend maken de leerlingen kennis met de volgende drie onderdelen:

  • het bewerken van foto’s en video’s op een iPad.
  • het bewerken van foto’s en video’s op een laptop.
  • het werken met een Greenscreen en het maken van een stop-motion filmpje.

Voor het middaggedeelte wijst de leraar twee leerlingen aan die een nieuwsuitzending van het bezoek aan het iXperium mogen maken. De andere leerlingen kiezen uit foto’s en films maken en bewerken op een iPad, Chromebook of laptop, of het maken van een stop-motion film.

Voorbereiding leraar: bedenken van een thema voor het middag onderdeel. Dit thema kan aansluiten bij hetgeen in de klas wordt behandeld op dat moment. De mediamentor neemt hiervoor contact op met de leraar.

* Onze dagarrangementen zijn van 09.30 tot 14.00 uur. Leerlingen eten en drinken in de middagpauze hun van huis meegenomen lunch.