Kraak de kluis in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kan je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het bedoeld is en op welke dagen het programma aangeboden wordt.

Je kunt natuurlijk ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en devices van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je dan met de benodigde materialen, met eventuele begeleiding en met advies over de te gebruiken devices. Wil je het iXperium bezoeken met je groep, geef dan het gewenste programma en de voorkeursdag(en) door via arnhem@ixperium.nl. Onze medewerkers nemen dan contact op om het bezoek in te plannen.

Tot nader order kunnen we i.v.m. de coronamaatregelen geen groepen in het iXperium ontvangen. Via onze website en nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Kraak de kluis

  • Voor wie: groep 7&8
  • Tijdsduur: 2 uur
  • Dagen: in overleg

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een gloednieuw programma voor rekenen en taal. Het resultaat is een spannende escaperoom, genaamd ‘Kraak de Kluis’. De leerlingen lossen bij ‘Kraak de kluis’ samen ingewikkelde puzzels op om de juiste cijfers te vinden waarmee ze de kluis openen.

Tijdens dit programma gaan de leerlingen van groep 7 en 8 op een andere manier aan de slag met rekenen, taal en spelling doelen die in de klas vaak als lastig worden ervaren. Dit gebeurt met handige tools die je als leerkracht zo in je eigen klas kunt inzetten.