Kunst en Kids

Altijd al een eigen film willen maken met jouw groep, compleet met decor en muziek? Dan is dat jouw kans!

Creëren staat tijdens dit arrangement centraal. Aan de hand van een van te voren gekozen thema gaan jouw leerlingen in groepjes aan de slag. Ze werken toe naar een eindproduct waarbij drama, beeldende vorming, creatief schrijven, muziek en tekenen worden samengevoegd. Dit eindproduct is een (stopmotion)film. De kinderen kunnen ook werken met de zogenaamde verderkijkdoos. Dit is een soort kijkdoos waarin de traditionele tastbare knutselwereld en de hedendaagse digiwereld samen komen.

Om de tijd zo effectief mogelijk te gebruiken, is het belangrijk dat de kinderen in groepjes in de klas alvast werken aan het script. In het iXperium Nijmegen gaan de kinderen op ontdekkingstocht langs de verschillende tools. Deze input gebruiken ze om het script te vertalen naar een storyboard om vervolgens concreet aan de slag te gaan, om zo tot een complete filmcreatie te komen.

Kunst en Kids is alleen mogelijk in het iXperium. Het arrangement is in een aangepast vorm ook mogelijk op school. Kijk bij Kids en Clips @School.

Leraren van alle scholen van Conexus, Stichting St. Josephscholen, Groeisaam/SPOM, SPOG en Optimus kunnen kosteloos deelnemen aan deze arrangementen. Eventuele reiskosten zijn voor eigen rekening.