Kunst in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kan je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het bedoeld is en op welke dagen het programma aangeboden wordt.

Je kunt natuurlijk ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en devices van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je dan met de benodigde materialen, met eventuele begeleiding en met advies over de te gebruiken devices. Wil je het iXperium bezoeken met je groep, geef dan het gewenste programma en de voorkeursdag(en) door via arnhem@ixperium.nl. Onze medewerkers nemen dan contact op om het bezoek in te plannen.

Tot nader order kunnen we i.v.m. de coronamaatregelen geen groepen in het iXperium ontvangen. Via onze website en nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Kunst met een apestaartje!

  • Voor wie: groep 3 t/m 8
  • Tijdsduur: 2 uur (ochtend of middag)
  • Dagen: in overleg

In dit programma staan de kunstzinnige talenten van de leerlingen centraal. Ze gaan op een moderne manier aan de gang met drama, beeldende vorming en muziek. Hebben de leerlingen van jouw groep wel eens een portret gemaakt met een app of een toneelstukje met het Greenscreen? Zijn ze ooit in een echte muziekstudio geweest? Wil je de leerlingen onderzoekend zien werken aan een muziekstuk? Kies dan voor dit kunstarrangement en ontdek de verborgen talenten van jouw leerlingen!

Geen kunst aan!

  • Voor wie: groep 5 t/m 8
  • Tijdsduur: 4,5 uur (van 9.30 tot 14.00 uur*)
  • Dagen: maandag

In dit programma staan de kunstzinnige talenten van de leerlingen centraal. In de ochtend maken de leerlingen kennis met de drie onderdelen: muziek, beeldende vorming en drama/foto en film. Na de middagpauze maken ze een keuze uit het ochtend gedeelte en gaan ze zich hierin verdiepen. Welke talenten hebben de leerlingen en welke kunstzinnige creaties worden er gemaakt? Ontdek het tijdens dit programma.

* Onze dagarrangementen zijn van 09.30 tot 14.00 uur. Leerlingen eten en drinken in de middagpauze hun van huis meegenomen lunch.