Maakonderwijs in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kan je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het bedoeld is en op welke dagen het programma aangeboden wordt.

Je kunt natuurlijk ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en devices van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je dan met de benodigde materialen, met eventuele begeleiding en met advies over de te gebruiken devices. Wil je het iXperium bezoeken met je groep, geef dan het gewenste programma en de voorkeursdag(en) door via arnhem@ixperium.nl. Onze medewerkers nemen dan contact op om het bezoek in te plannen.

Tot nader order kunnen we i.v.m. de coronamaatregelen geen groepen in het iXperium ontvangen. Via onze website en nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Maak het nou!

  • Voor wie: groep 6 t/m 8
  • Tijdsduur: 4,5 uur (van 9.30 tot 14.00 uur*)
  • Dagen: in overleg

Op de arbeidsmarkt ontstaat een steeds grotere roep naar jonge mensen die opgeleid zijn met 21e-eeuwse vaardigheden als uitgangspunt. Wie aan de slag gaat met maakonderwijs, werkt met zijn leerlingen gericht aan deze vaardigheden en bereidt ze daarmee voor op de toekomst.

Maakonderwijs is een wereldwijde beweging die nieuwsgierigheid en creativiteit van elk kind stimuleert. Tijdens dit programma leren de kinderen hoe ze samen met hun klasgenoten nieuwe technologie kunnen gebruiken. Als leerkracht ervaar je hoe jouw leerlingen kennismaken met 21e-eeuwse vaardigheden en hoe ze deze leren toe te passen.

In het iXperium hebben we de beschikking over een prachtig maaklokaal, waar jij met de kinderen aan de slag kunnen met het toepassen van nieuwe technologie zoals de BYOR en Micro:bits. De leerlingen maken in de ochtend met behulp van BYOR-materialen een eigen robot, die ze in de middag leren programmeren met Micro:bits. Tijdens de bijeenkomst heb jij natuurlijk een actieve rol. Je denkt na over hoe de leerlingen kunnen samenwerken, hoe ze een ontwerp maken en presenteren of welke vragen ze bij het maken van een ontwerp kunnen stellen.

Voorbereiding leraar: Kijk met jouw groep naar de toegestuurde video-opname om een idee te krijgen van de robots die gemaakt kunnen worden. Maak tweetallen en laat de kinderen het kosteloos materiaal dat ze willen gebruiken zelf meenemen.

* Onze dagarrangementen zijn van 09.30 tot 14.00 uur. Leerlingen eten en drinken in de middagpauze hun van huis meegenomen lunch.