Programmeren in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kan je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het bedoeld is en op welke dagen het programma aangeboden wordt.

Je kunt natuurlijk ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en devices van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je dan met de benodigde materialen, met eventuele begeleiding en met advies over de te gebruiken devices. Wil je het iXperium bezoeken met je groep, geef dan het gewenste programma en de voorkeursdag(en) door via arnhem@ixperium.nl. Onze medewerkers nemen dan contact op om het bezoek in te plannen.

Programmeren kan je leren

  • Voor wie: groep 3 t/m 8
  • Tijdsduur: 2 uur (ochtend of middag)
  • Dagen: in overleg

In dit programma maken leerlingen kennis met verschillende kanten van programmeren. We bieden ze in drie ronden van ongeveer een half uur aan wat unplugged learning inhoudt, hoe je een device interactief kunt maken met behulp van iPad, Chromebook of laptop en hoe je op een beeldscherm stapje voor stapje een code leert schrijven. We laten jou zien hoe je met minimale middelen programmeren een plek kunt geven in jouw onderwijs.

Geen gezeur, wordt programmeur!

  • Voor wie: groep 5 t/m 8
  • Tijdsduur: 4,5 uur (van 9.30 tot 14.00 uur*)
  • Dagen: in overleg

In dit programma maken leerlingen kennis met programmeren op drie manieren: met Sratch, met LEGO Mindstorms en unplugged. In de ochtend maken de leerlingen kennis met de volgende drie onderdelen: beeldscherm programmeren met Scratch, programmeren van een LEGO Mindstorms Marskarretje via een device en (unplugged) werken met het binaire stelsel en pixels tekenen. Na de middagpauze verdiepen de leerlingen zich in één van de ochtendonderdelen of ze kiezen voor werken met LEGO WeDo of microbits. Aan het einde van de middag kunnen de leerlingen zich volleerd programmeur noemen en heb jij handvatten om in de eigen klas aan de slag te gaan!

* Onze dagarrangementen zijn van 09.30 tot 14.00 uur. Leerlingen eten en drinken in de middagpauze hun van huis meegenomen lunch.

Je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met programmeren op je eigen school. Bekijk hier de mogelijkheden. Of ga naar thema informatie voor meer inspiratie en verdieping.