Robotica in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kan je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het bedoeld is en op welke dagen het programma aangeboden wordt.

Je kunt natuurlijk ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en devices van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je dan met de benodigde materialen, met eventuele begeleiding en met advies over de te gebruiken devices. Wil je het iXperium bezoeken met je groep, geef dan het gewenste programma en de voorkeursdag(en) door via arnhem@ixperium.nl. Onze medewerkers nemen dan contact op om het bezoek in te plannen.

Tot nader order kunnen we i.v.m. de coronamaatregelen geen groepen in het iXperium ontvangen. Via onze site en nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ben jij slimmer dan een robot?

  • Voor wie: groep 3 t/m 6
  • Tijdsduur: 2 uur (ochtend of middag)
  • Dagen: in overleg

Er wordt wel gezegd dat robotica een verplicht vak zou moeten worden op de basisschool en dat is niet voor niets. Kinderen zullen in de toekomst steeds vaker robots tegenkomen in het dagelijkse leven en er worden nu al veel banen aangeboden in de wereld van de robotica. De leerlingen maken en programmeren tijdens dit arrangement verschillende robots. Sta versteld hoe snel kinderen de geheimen van robotica in de vingers hebben.

Robots op Mars – Dagprogramma

  • Voor wie: groep 7&8
  • Tijdsduur: 4,5 uur (van 9.30 tot 14.00 uur*)
  • Dagen: in overleg

Leerlingen zullen in de toekomst steeds vaker robots tegenkomen in het dagelijkse leven. In dit programma maken leerlingen kennis met (de mogelijkheden van) robots. In de ochtend leren de leerlingen robots te maken en te programmeren met LEGO WeDo en LEGO MindStorms. Na de pauze krijgen ze de opdracht een station op Mars te bouwen met de hele groep. De leraar stuurt de groep aan en verdeelt de verschillende opdrachten, die in kleine groepjes uitgewerkt worden. De leerlingen koppelen hun kennis van robotica aan creativiteit en doorzettingsvermogen en komen (hopelijk) met verrassende prototypes.

* Onze dagarrangementen zijn van 09.30 tot 14.00 uur. Leerlingen eten en drinken in de middagpauze hun van huis meegenomen lunch.