Virtual Reality in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kan je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het bedoeld is en op welke dagen het programma aangeboden wordt.

Je kunt natuurlijk ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en devices van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je dan met de benodigde materialen, met eventuele begeleiding en met advies over de te gebruiken devices. Wil je het iXperium bezoeken met je groep, geef dan het gewenste programma en de voorkeursdag(en) door via arnhem@ixperium.nl. Onze medewerkers nemen dan contact op om het bezoek in te plannen.

Ervaar de grote wereld in je eigen klaslokaal

  • Voor wie: groep 7 en 8
  • Tijdsduur: 2 uur (ochtend of middag)
  • Dagen: in overleg

Deskundigen zien mogelijkheden voor VR in de klas, bijvoorbeeld voor het maken van virtuele excursies. Een tocht door een tropisch regenwoud wordt nu eenvoudig en ook een bezoekje aan een Romeinse legerplaats behoort tot de mogelijkheden. Ook kan VR helpen om het inlevingsvermogen en de empathie van kinderen te vergroten. In het iXperium gaan kinderen VR ervaren, maar ook een eigen VR-wereld bouwen met het programma Cospaces. Deze eigen wereld gaan de kinderen dan weer bekijken met een VR-bril.

Meer weten over virtual Reality in het onderwijs? Bekijk dan hier de informatie flyer van kennisnet.

Je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met Virtual Reality op je eigen school. Bekijk hier de mogelijkheden. Of ga naar thema informatie voor meer inspiratie en verdieping.