Virtual Reality op school

Wil je ict-rijke activiteiten organiseren in jouw eigen groep en heb je materialen of advies nodig, dan kunnen de medewerkers van het iXperium zeker helpen. Niet alleen lenen we een grote diversiteit aan ict-materialen uit, we geven advies, reiken jou kant-en-klare lesideeën aan en kunnen je via onze ‘iXperts op afstand’ zelfs tijdens jouw les terzijde staan.

Maak kennis met Virtual Reality in je eigen klas!

Je ziet, hoort en soms voel je een andere wereld. Virtual reality maakt het mogelijk om een 3D-wereld te simuleren die je helemaal omsluit. Zo lijkt het of je ‘echt’ op een andere plek bent terwijl je gewoon in je eigen klas staat. Met Virtual Reality kun je onbereikbare plekken bezoeken en unieke ervaringen creëren. Bovendien is Virtual Reality met de komst van Google Cardboard in één keer toegankelijk geworden voor iedereen met een smartphone. Deze ‘cardboard’ kun je zelf in elkaar knutselen of voor een klein bedrag aanschaffen.

Zelf ervaren hoe je Virtual Reality kan toepassen in je les? Ga dan aan de slag met de inspiratieles VR en creëer een andere wereld in je eigen klaslokaal. Of laat de leerlingen een eigen VR-wereld maken in Cospaces en bekijk het resultaat in 3D.

  • Kennismaken met VR in de klas? Bekijk hier de inspiratie les VR.
  • Creëer je eigen VR-wereld met Cospaces. Bekijk hier de lesbrief.

Materialen die je bij ons kunt lenen:

Handleidingen en meer informatie over Virtual Reality vind je hier. Liever met je groep een bezoek brengen aan het iXperium, bekijk de mogelijkheden bij ‘Virtual Reality in het iXperium’.

Wil je onze materialen lenen om zelf in de klas aan de slag te gaan met Virtual Reality of een ‘iXpert op afstand’ inzetten mail dan naar arnhem@ixperium.nl.