10-11-20 Webinar Minecraft Education en Google Classroom

iXperium Nijmegen presenteert twee webinars voor de iXpiratiemiddag op 10 november: Minecraft Education Edition en Google Classroom.

Hoe werkt Minecraft, wat kan je er eigenlijk mee en hoe kan ik dit in mijn lessen inzetten? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens dit webinar.
Google Classroom is een digitale klassenmanagement tool die veelvuldig gebruikt wordt binnen het basisonderwijs. Wat is het en hoe kan je het zo goed mogelijk in zetten in de klas?

Webinar Minecraft Education Edition

Ik loop door een donkere gang, verlicht met fakkels, in de piramide. Plots stopt de gang en sta ik in een grote verlichte ruimte. Dit moet de grafkamer van de farao zijn geweest. De route naar de kamer was vol met obstakels en puzzels, zo beschermde de oude Egyptenaren hun farao. Ik maak een foto met mijn camera en bewaar deze in mijn portfolio, snel krabbel ik de naam van de farao bij de foto in mijn portfolio: Cheops. Dit kan ik straks mooi inleveren bij de juf, om te laten zien wat ik ontdekt heb.

Als ik eenmaal buiten sta kom ik een bord met de volgende opdracht tegen.
“Bouw nu jouw eigen piramide, zoals de Egyptenaren dit deden. Denk dus aan puzzels, obstakels en een plek voor de sarcofaag van de farao. Wanneer de piramide af is, kunnen jouw klasgenoten deze natuurlijk gaan verkennen.”

Wauw, dit is pas een gave opdracht!

LET OP:
Om deel te kunnen nemen aan de webinar Minecraft Education Edition is het dringende advies om het eerst zelf te verkennen. Hiervoor hebben we een speciale wereld voor je in Minecraft klaar gezet. Klik hier voor een handleiding voor de installatie van Minecraft Education en om de wereld te downloaden. Het enige wat je nodig hebt is een Office 365 account van jouw school.

Webinar Google Classroom

Google Classroom is een digitaal klaslokaal waarin je communiceert met je leerlingen. Je kunt o.a. opdrachten klaarzetten en instructiemateriaal posten. Leerlingen kunnen samenwerken en overleggen met elkaar. Bovendien kunnen leerlingen werk inleveren en kun je als leerkracht de leerling real-time volgen. 

In dit webinar leggen we uit hoe je met Google Classroom kunt werken in je klas. We staan stil bij de basis van Classroom, denk hierbij aan het aanmaken van een lesgroep, het toevoegen van leerlingen en het bewust kiezen van bepaalde instellingen. Daarnaast is er aandacht voor het maken van keuzes bij het inrichten van je lesgroep op onderwijskundig gebied. We kijken ook naar diverse andere toepassingen die je kunt gebruiken voor het ict-rijk maken van je lessen. Bekijk de trailer om alvast een kijkje te nemen.

Doe mee!

De webinars zijn allebei van 16.00 tot 17.30 uur. Digitale inloop is vanaf 15.45 uur (camera aan, geluid uit vanaf 16.00 uur).

Je kan de webinars volgen via Microsoft Teams (voor Minecraft Education Edition) of Google Meet (voor Google Classroom). Inschrijven kan via onderstaande knop. In het formulier kan je aangeven welke webinar je wilt volgen en na de aanmelding ontvang je een link voor de webinar.

We zien je graag op 10 november!