Aanklooi lunch iXperium Arnhem

Na een jaar gewacht te hebben konden de collega’s van het iXperium Arnhem weer aanklooien met nieuwe materialen die het afgelopen jaar zijn aangeschaft of die we op proef hebben in het iXperium. Er werd erg enthousiast “gespeeld” door de aanwezigen! De groep kon “klooien” met de Fable Robot, Anki Vector en met de Magik play.

De Fable robot

De Fable robot is een modulaire bouwset waarmee iedereen binnen enkele minuten een eigen robot kan bouwen. Je kunt op allerlei manieren de verschillende modules in elkaar klikken om je eigen robot te creëren en het zintuigen en beweging mee te geven. Door de unieke magneetsluitingen ben je niet veel tijd kwijt om je eigen robot te maken en kun je snel beginnen met programmeren.
Het is een erg mooie programmeerbare robot die je via een mobiel ook emoties kunt meegeven. Het programmeren lijkt op alle andere programma’s die wij in het iXperium gebruiken. Hierbij moet je denken aan Lego WeDo, Lego Spike, Lego Mindstorms, Scratch, Cospaces of Hourofcode.

Anki Vector

Daarnaast hebben we de Anki Vector aan een onderzoek onderworpen. De Anki Vector is het gelukkigst wanneer hij helpt. Hij staat te popelen om aan je verzoeken te voldoen en je vragen te beantwoorden. Hij is geen volgroeide robot, maar hij is een behulpzame kleine speelgoedrobot die je altijd zal proberen te helpen. Wij hebben gezocht of dit leuke apparaatje nog te koop is, maar helaas is het bedrijf failliet gegaan. We hopen dat er een doorstart wordt overwogen om deze vriendelijke robotjes op de markt te brengen.

Magik Play

Magik Play is een set houten bouwstenen die in interactie staan met een iPad in een reeks van puzzels en spelletjes. De Magik Play Starter Kit, voor kinderen vanaf twee jaar, combineert traditionele houten blokken met educatieve apps. Bij iedere kit wordt een houten iPad standaard en houten blokken in drie kleuren en vier vormen meegeleverd. De apps Hidden Shape, Dino Blocks en Runaway zijn gratis te downloaden in de App Store en kun je spelen door de iPad in de schuine standaard te zetten en de blokken voor het scherm te stapelen zoals de aanwijzingen op het scherm. Leuke tool voor peuters en kleuters alleen is het jammer dat de teksten alleen nog maar in het Engels zijn.

Wil jij zelf kennismaken met onze materialen of deze lenen om zelf in de klas aan de slag te gaan met ict, mail dan naar arnhem@ixperium.nl.