Laden Agenda

Agenda

  • Dit evenement is voorbij.

Maak je beste onderwijs

woensdag 4 september 2019 om 13:00 17:30

Maakonderwijs met ict daagt leerlingen uit om ict-geletterheid (gebundeld aan creativiteit en innovatief handelen) in te zetten om oplossingen te bedenken voor problemen, nieuwe dingen te ontwerpen en te leren met zowel hun handen als hun hoofd.
Ben jij nieuwsgierig wie jij bent als maker? En hoe jij je eigen maakonderwijs met ict kunt ontwikkelen? Wat dit vraagt aan vaardigheden? Wil je jouw leerlingen uitdagen om makers te worden? Of wil je weten hoe je met jouw leerlingen met maakonderwijs met ict en Wetenschap en Techniek aan de slag kunt gaan? Kom dan op woensdag 4 september van 13.00 tot 17.30 naar de iXspace in iXperium Arnhem.

Wat gaan we doen?

Uiteraard start je met maken zodat je een beeld krijgt wie jij bent als maker en wat je al kunt. Astrid Poot van Stichting Lekkersamenklooien daagt je uit om te reflecteren op wat je zelf kunt en wilt en hoe je naar kinderen kan kijken. Ze neemt je mee in haar verhaal en het succes van maken: van lekker samen klooien tot ingrediënten voor een goed maakproject. Wil je nu al inspiratie opdoen? Kijk hier voor het manifest van Astrid.

Daarna maken we de stap naar het NRO onderzoek: hoe kun je maakonderwijs met ict op een goede manier in het W&T onderwijs integreren? Drie basisscholen vertellen hun verhaal.

Met deze beelden verzamel je je eigen maak-vaardigheden: wat kun je al, wat heb je nog te leren? Tenslotte de vertaling naar je eigen onderwijspraktijk: hoe maak jij Maakonderwijs?

Meld je nu aan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wacht niet te lang.

iXperium Arnhem

Ruitenberglaan 27
Arnhem Nederland