Bezoek Petar Jercic aan iXperium

Donderdag 28 november was Petar Jercic, serious games architect bij Jamzone te gast bij iXperium Health en iXperium Nijmegen.

Petar doet onderzoek naar de gemoedstoestand van mensen als ze leren. Als iemand emotioneel betrokken is dan kan hij of zij nieuwe informatie beter opnemen dan wanneer hij is overspoeld door emoties of is afgeleid. In het onderzoek meet Petar via de hartslag of iemands gemoedstoestand in balans is, zodat er openheid is bij de client om nieuwe informatie op te nemen. Interessante onderzoeksgegevens dus voor het netwerk van iXperium.

Petar bracht op uitnodiging van Astrid Timman een bezoek aan iXperium Health en iXperium Nijmegen. Hij ontmoette de collega’s die de international week organiseren. In deze week verzorgt Petar een lezing. Ter plekke werd besloten dat hij in de international week ook twee workshops verzorgt.

Bij iXperium Nijmegen kreeg hij een rondleiding van Corry Leenders. Petar was onder de indruk van de aanpak van het ixperium, de activiteiten, het onderzoek en netwerk van iXperium Nijmegen. Petar ziet vaker innovaties voor onderwijs die zijn geïnitieerd vanuit een technische achtergrond en heeft bewondering voor de aanpak van het iXperium die juist ook leraren, opleiders en onderzoekers betrekt. Corry en Petar gaan kijken hoe ze internationaal kennis kunnen delen met het netwerk van Petar.

De ambassadeurs van iXperium Health waren ook onder de indruk van het onderzoek van Petar. Zij zien aanknopingspunten, bijvoorbeeld dat sporters zich bewuster zijn van het evenwicht in hun gemoedstoestand en hiermee hun prestaties kunnen verhogen. Maar ook kan het onderzoek nieuwe inzichten geven bij bijvoorbeeld stottertherapie. Natuurlijk heeft Petar ook onze virtuele client Max getest. Hij kende al wel virtuele toepassingen maar daar sprak nog steeds een therapeut of opleider live de stem van de avatar in. In Max spreekt de virtuele client zelf, dat is bijzonder en daar was Petar van onder de indruk.

In 2020 gaan ambassadeurs Astrid Timman en Josien Caris op bezoek bij een van de universiteiten in Zweden uit het netwerk van Petar. Een geslaagd werkbezoek waar meteen veel samenwerking uit is voortgekomen.