Build Your Own Robot kits te leen!

Sinds september hebben we in het iXperium de beschikking over meerdere BYOR-kits. Het is een erg leuke kit waarmee leerlingen vanaf 8 jaar (snel) zelfwerkende robots kunnen bouwen.

BYOR | Build Your Own Robot is een set elektronica waarmee leerlingen snel en gemakkelijk een echt werkende robot, interactief apparaat of kunstobject kunnen bouwen. De elektronische onderdelen van de BYOR-kit zijn makkelijk te gebruiken en veelzijdig toe te passen in materialen zoals karton, hout en plastic. Door gebruik van materialen zoals oud papier en/of oude verpakkingen wordt de creatie helemaal duurzaam en creatief opgebouwd. BYOR leent zich perfect voor ontwerpend leren!

Als de creatie klaar is, kan deze eventueel zelfs ‘geherprogrammeerd’ worden door het toevoegen van de Micro:Bit. Met BYOR leren de leerlingen alles over ontwerpen, programmeren en hergebruik op de meest actieve en leuke manier!

Hoe werkt de BYOR?

De elektronica van BYOR is gemakkelijk aan te sluiten en de onderdelen hebben verschillende kleuren. Hierdoor is de werking van het product snel duidelijk en is het product al snel toe te passen in de les. Bekijk hieronder het introductiefilmpje.

Wil je de BYOR-kits lenen met eventueel de hulp van een iXpert op afstand neem dan contact op met ons op via arnhem@ixperium.nl.