College van Bestuur HAN maakt kennis met Tessa, Max en de wonderfoon

Maandag bezocht het college van Bestuur van de HAN iXperium Health. Samen met het management van de Academie Gezondheid en Vitaliteit konden ze zelf zorgtechnologie ervaren en maakten ze kennis met een aantal ambassadeurs van iXperium Health.

Yvonne de Haan maakt kennis met zogenaamde warme technologie. Samen met iXperium-ambassadeur Gerald van Koert speelde ze een aantal spellen op de tovertafel, voelde ze wat de meerwaarde is van de inzet van een crdl en telefoneerde ze naar een liedje van vroeger met de wonderfoon.

Rob Verhofstad maakte kennis met Tessa. Ambassadeur Josien Caris en lector Marian Adriaansen vertelden over onderzoek wat we vanuit de HAN doen naar de inzet van sociale robots, daar waar mogelijk samen met docenten en studenten en partners uit zorg en welzijn. Rob kon Tessa ook zelf programmeren.

Bridget Kievit kroop virtueel in de rol van een zorgverlener die een intakegesprek doet in een wijkcentrum. Zij ervaarde hoe het is om een intakegesprek te doen met een client. Ambassadeur Astrid Timman vertelde over de inzet van de VR-Client Max, het bijbehorende onderzoek en de analyse van data die uit Max komen. Bridget was onder de indruk van de mogelijkheden die VR-client Max aan studenten en docenten biedt. En ze was onder de indruk van de mooie samenwerking met studenten van de Academie IT en Mediadesign die een portal bouwden voor de learning analytics. Iedere student die Max speelt verzamelt data. Deze data zijn zowel voor de student als voor de docent informatief. Student Julian en zijn team ontwikkelde een portal die studenten en docenten snel inzicht geeft in de prestaties, zowel op individueel als op groepsniveau.

Het bezoek was een mooie kans om over en weer kennis te maken. En de leden van het College van Bestuur hadden na afloop elkaar iets te vertellen over hun ervaringen met de inzet van ict en technologie in zorg en welzijn.