Diëtisten op bezoek in iXperium Health

Naar aanleiding van een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek kwamen Harriët Havers en iXperiumambassadeur Sonja van Oers in contact. Harriet wil met haar collega’s van diëtistenpraktijk Becks en Havers meer met zorgtechnologie doen maar waar begin je dan en hoe doe je dat? Samen besloten zij om voor de diëtisten van de praktijk een workshop te organiseren in iXperium Health.

Hierin werd al snel duidelijk dat er veel bij te leren viel maar dat diëtisten ook stiekem al meer technologie gebruikten dan ze dachten. De deelnemers experimenteerden met een verschillende VR-toepassingen die de HAN heeft ontwikkeld zoals een toepassing waarin je motiverend gespreksvoering kunt oefenen, en een VR-toepassing waarmee je leert om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. Een andere VR-toepassing geeft je de kans om de anatomie van het lichaam vanuit een ander perspectief te bekijken.

Daarnaast gingen de deelnemers in gesprek over de toepassingen van apps, wearables en het nutritional assessment. Annemieke van de Riet die promoveert op het project “Dietetics building the future” was bij de sessie aanwezig om te zien hoe diëtisten omgaan met deze nieuwe technologie.

We kijken terug op een mooie lerende en inspirerende bijeenkomst!

Workshop zorgtechnologie in diëtetiek

Wil jij ook met je team ontdekken hoe je zorgtechnologie kunt inzetten in jouw praktijk? Laat het ons weten dan kijken we hoe we je kunnen helpen.