Drone Challenge basisschool De Vlinder

Miranda van der Weele, leerkracht van groep 8 van De Vlinder deed mee aan de Drone Challenge. ‘Het was soms best lastig, maar iedereen vond het een hele leuke opdracht!’

Juf Miranda vertelt:

De eerste dag van de Drone Challenge kwam mediamentor Joost op school om uit te leggen hoe de drones werken en wat we moesten doen. We zijn naar de gymzaal gelopen om onze obstakels neer te zetten en daarna gingen we vliegen met de drones. Iedereen mocht alleen bij zijn eigen obstakel oefenen om te vliegen met de drones. Bij sommige ging het uitstekend en bij anderen ging het helemaal fout.

Een paar dagen later zijn we weer naar de gymzaal gegaan om te oefenen. Dit keer ging het al stukken beter. Althans… een paar ongelukjes maar beter dan de eerste keer. De twee weken daarop hebben we veel met de drones geoefend. En na twee weken was het zo ver, de finalewedstrijd. Iedereen moest beginnen bij zijn eigen obstakel en van daaruit naar het volgende obstakel vliegen zonder de drone op de grond te laten landen/crashen. Het was leuk om mee te doen aan deze Drone Challenge en iedereen vond het een hele leuke opdracht.