Drone Challenge op basisschool De Lettertuin

Woensdag 19 mei was het zover: de start van ‘De Drone Challenge’ bij basisschool de Lettertuin in Ede.

Mediamentor Vincent en ict-beheerder Django gingen met hun auto volgeladen met Drones naar Ede voor de start en uitleg van het project.

Bij aankomst zaten de vier klassen al op ze te wachten en de leerlingen waren allemaal enthousiast en benieuwd naar de uitleg over de Drone Challenge. Een aantal kinderen bleek zelf al een drone te hebben en eentje was in het water beland omdat papa er niet mee kon vliegen. Er was zelfs een leerling die samen met zijn vader 2 drones had gebouwd. Superknap natuurlijk!

Tijdens de presentatie hebben de leerlingen uitleg gekregen over de challenge en onze ict-beheerder Django heeft laten zien hoe de Drones vliegen. Daarna was het tijd voor de leerlingen om zelf aan de slag te gaan; oefenen met het vliegen, een obstakel maken voor de drone race en een presentatie van het hele proces.

Afsluiting Drone Challenge

Dinsdag 15 juni zijn mediamentor Vincent en ict-beheerder Django weer naar OBS de Lettertuin in Ede gegaan voor de afsluiting van de Drone Challenge. Wat hadden de klassen hard gewerkt om fantastisch mooie obstakels te knutselen voor de race. Uren is er geoefend door de kinderen om de Drone te leren besturen voor de race. Tot slot had elke klas op zijn eigen manier een presentatie gemaakt over het hele project. Prachtige resultaten en een spannende race aan het einde van de dag. Bekijk hieronder de filmpjes van 2 toppiloten van OBS de Lettertuin.

Wil je meer weten over dit project of wil je ook een Drone Challenge op jouw school? Kijk bij ‘Programmeren op school’ voor de mogelijkheden.