Drones in iXperium Arnhem

Sinds februari vliegen er weer drones in iXperium Arnhem. Onze stagiair Gijs doet onderzoek hoe we de drone kunnen inzetten in het onderwijs.

Gijs studeert Human Technology bij Aventus in Apeldoorn. Tot juli werkt hij in iXperium Arnhem. Samen met mediamentoren ontwikkelt Gijs een arrangement waarbij we drones inzetten in het primair onderwijs.

Toen Gijs in februari startte kreeg hij van coƶrdinator Jaap Dekker de vraag om onderzoek te doen hoe we drones kunnen inzetten in het iXperium. Er was een drone maar die kwam nauwelijks de kast uit en dat is jammer. Hoe kunnen we drones inzetten? Wat wordt er al gedaan met drones in het onderwijs? Uiteindelijk is het doel dat het team een arrangement ontwerpt voor leraren uit de regio en studenten en opleiders van HAN Pabo.

Programmeren met een drone

Welke ideeĆ«n heeft Gijs al en wat heeft hij in de eerste weken al ontdekt? “Je kunt veel kanten op met drones. Je kunt drones in veel verschillende programmeertalen programmeren, bijvoorbeeld ook in scratch. Op youtube vond ik instructies hoe je een drone zo kunt programmeren dat de camera van de drone je altijd netjes ingekaderd in beeld houdt. Als jij beweegt dan beweegt de drone met je mee. Maar je kunt een drone ook zo programmeren dat hij een parcours goed aflegt. We hebben in het iXperium al een arrangement waarmee we auto’s van Lego Mindstorm programmeren. Drones programmeren zou daar een mooie variatie of vervolg op kunnen zijn”.

Human Technology

Gijs volgt de opleiding Human Technogy bij Aventus in Apeldoorn. Met deze opleiding bedenk en bouw je producten waardoor iedereen, bijvoorbeeld het bedrijfsleven, de zorg en gemeentes, meer profijt heeft van nieuwe technologie.

De komende tijd doet Gijs in zijn eindstage een marktonderzoek; wat wordt er al aangeboden, hoe worden drones ingezet in onderwijs? Wat heb je nodig, wie bieden producten of diensten aan? Daarnaast is hij projectleider voor het project waarin we bij iXperium Arnhem een arrangement ontwikkelen waarbij we drones inzetten.

Hebben jullie al zin? Wie weet bieden we in september al een arrangement aan met drones. Heb je vragen voor Gijs of tips? Gebruik zelf al drones in je onderwijs? Of zou je dat willen doen? Reageer dan onder deze blog.