Drukbezochte opening iXperium Health

1 December kwamen studenten, docenten, onderzoekers en ondersteuners van de academies Gezondheid en Vitaliteit, Mens en Maatschappij, Paramedische studies en Sport en bewegen in grote getale naar de feestelijke opening van het nieuwe iXperium Health.

Sinds september heeft iXperium Health een nieuwe uitnodigende en activerende iXperiumlocatie: midden op de HAN-campus in Nijmegen, naast het studiecentrum van Kapittelweg 33. Donderdag bezochten zo’n tweehonderd gasten de feestelijke opening van de nieuwe iXperiumlocatie en gingen meteen actief aan de slag.

Na een welkomswoord door iXperiumcoördinator Miriam Reelick speelden VIP-studenten Kiki en Heleen als eerste de iXscape en opende zo het evenement. Daarna konden studenten en medewerkers met de iXscape een eigen openingshandeling doen. Met een qr-code konden ze de iXscape-app downloaden en de game spelen. Iedereen verkende minimaal drie technologieën in het lab. Daarnaast konden ze sporten in VR, 3d-printen ontdekken, of springend gamen. 

Meteen om 12 uur stond het hele iXperium vol met geïnteresseerde en actieve studenten en medewerkers. De iXcape nodigde de gasten uit om lekker actief aan de slag te gaan met de technologiën in het iXperium. Ze kregen de vragen als stel een vraag aan Tessa, dans mee met Maatje, maak contact met de CRDL, speel een spel op de tovertafel, programmeer zelf een interactieve praatknop, ervaar zorg op afstand met de compaan en hang de slingers op in een virtuele wereld. Iedere route in de iXscape eindigde met een ontspanning met behulp van technologie.

En iedereen werd beloond met een heerlijke smoothie, gezonde cocktail of geurende cappuccino. Studenten en collega’s van de opleiding Voeding en Diëtetiek verzorgde prachtige en vooral ook heerlijke hapjes. Deze studenten deden ook een sensorisch onderzoek waarbij de gasten konden aangeven welk hapje het lekkerst was. En je kon je een gezonde en vooral erg lekkere smoothie fietsen voor een collega.

We hopen dat alle studenten op Kapittelweg 33 iXperium Health weten te vinden. En vooral weten dat ze hier zelf kunnen ervaren hoe je technologie en ict kunt inzetten in gezondheidszorg, welzijn en sport. Het iXperium is ook een plek waar je kunt experimenteren, waar je elkaar kunt ontmoeten en met professionals vanuit verschillende vakgebieden kunt samenwerken aan projecten of maatschappelijke vraagstukken. Uiteraard zijn studenten en collega’s van andere academies ook welkom om een kijkje te nemen op onze nieuwe locatie en we nodigen je uit om met ons samen te werken.