First Lego League: City Shaper


Stel je eens voor dat je een nieuwe wereld zou mogen bouwen… Waar zou jij beginnen?

Meer dan ooit moeten we samen innoveren en problemen oplossen. Het seizoen 2019-2020 daagt jullie uit om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom het ontwerpen, bouwen en leven in jouw stad of dorp. Grijpen jullie de kans jullie thuis tot nieuwe hoogtes te brengen?  

De First Lego League

FIRST® LEGO® League (FLL®) is een werelds spektakel. Kinderen uit maar liefst 82 landen worden tijdens dit evenement uitgedaagd te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen kiezen de teams, op basis van het seizoensthema, een probleem uit de praktijk dat moet worden opgelost.
Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO® MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Een jury beoordeelt de robot op inventiviteit, robuustheid en stabiliteit.
Tijdens het hele traject staan de Core Values centraal. Zij vormen de kern van de
FIRST® LEGO® League. Door het omarmen van de Core Values leren deelnemers dat vriendschappelijke competitie en onderlinge winst geen aparte doelen zijn en dat het helpen van anderen de basis is voor teamwork. De jury beoordeeld op sportiviteit, respect, probleemoplossend vermogen en samenwerking.

iXperium Nijmegen

De Core Values zijn elementen die wij als iXperium omarmen! Bij alles wat wij doen, proberen we recht te doen aan verschillenen zijn we ons bewust van de 21e-eeuwse vaardigheden en de rol van ict in het onderwijs. Daarom lijkt deelname aan de FIRST® LEGO® League ons een win-win: leerlingen en leerkrachten zijn actief hiermee aan de slag en samen ontdekken we hoe we dit leren in teams een plek kunnen geven in ons onderwijs.

Belangrijke informatie

Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen met de FLL aan de slag moeten kunnen. Daarom zijn er een aantal flinke veranderingen in de aanloop naar de regiofinale. Waar je bijvoorbeeld eerst met een aantal leerlingen meedeed, is het nu de bedoeling dat je met de hele klas meedoet. Het materiaal is hier natuurlijk op aangepast. Hoe? Dat lees je hier.

Inschrijven

Vanaf dit seizoen wordt er gebruik gemaakt van een nieuw inschrijfsysteem en een centrale inschrijving. Een handleiding van het nieuwe systeem kun je hier downloaden. Schrijf je in via het nieuwe registratiesysteem via deze link.

Regiofinale

De finale wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 december in Technovium, Heyendaalseweg 98, Nijmegen. Er is plaats voor 28 teams.

Is je interesse voor de FIRST® LEGO® League gewekt? Wij hopen je te mogen verwelkomen!

Eerdere publicaties
De Gelderlander | november 2018
Het Gemeente Nieuws | november 2018