First Lego League: uit de startblokken

Ieder jaar ontdekken steeds meer basisscholen de kracht van LEGO Educatie. Zo staan er ieder jaar meer scholen in de startblokken om onderzoekend en ontdekkend leren, robotica en programmeren een plek te geven binnen dit thematisch onderwijs. Dit jaar gaan zij aan de slag met het thema CARGO CONNECT in hun innovatieproject en tijdens hun robot- & programmeerchallenge.

De FIRST® LEGO® League Challenge (FLL®) is een wereldwijd spektakel. Ruim 250.000 jongeren van 9 tot en met 15 jaar worden tijdens dit evenement geïnspireerd de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

Ieder jaar ontdekken steeds meer basisscholen de kracht van LEGO Educatie. Zo staan er ieder jaar meer scholen in de startblokken om onderzoekend en ontdekkend leren, robotica en programmeren een plek te geven binnen dit thematisch onderwijs. Een greep uit de 27 teams van dit jaar uit de regio Nijmegen: BS Op de Heuvel, Titus Brandsma, ’t Vossenhol, Agora, De Buut, Lindenkring, BS De Regenboog, De Wegwijzer.

De CARGO CONNECT Challenge

Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject, een robotwedstrijd en hun core values. Dit jaar zullen de deelnemers hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om te onderzoeken hoe de wereld van transport eruit ziet: de CARGO CONNECT Challenge.

Bouwen en programmeren

Tijdens de robotchallenge leren kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

Meer weten?

Heb je nog vragen of zou je graag ondersteuning willen hierbij? Kijk voor meer informatie op onze programma aanbod of neem contact op met ons via nijmegen@ixperium.nl