Genomineerden HAN Prijzen

Donderdag 26 is de uitreiking van de HAN Prijzen 2021. Er zijn prijzen voor een bijzondere student, onderzoeker, docent en ondersteuner.

Vanuit ons netwerk hebben we de groep onderzoekers rondom de iXperium monitor voorgedragen, docent Astrid Timman en het multidisciplinair Ondersteunteam Leren en lesgeven met ict voorgedragen. De laatste twee zijn door de jury genomineerd voor respectievelijk HAN Prijs Docent en HAN Prijs Ondersteuner. Wij zijn trots op alle collega’s die we hebben voorgedragen en wachten in spanning op de bekendmaking van de winnaars.

Genomineerd voor HAN Prijs Docent

Astrid Timman is docent en ambassadeur voor iXperium Health. Ze ontwikkelde VR-client Max, bijbehorend onderwijs en werkt interdisciplinair samen met collega’s en studenten aan de doorontwikkeling en inzet van VR in onderwijs. Ze doet dit niet alleen in haar eigen academie maar betrekt ook collega’s en studenten van andere academies en organisaties. Ze ontwikkelt niet alleen werkende prototypes maar zet door en weet innovaties te implementeren in het onderwijs. Zelfs in tijden van lockdown en COVID-19 konden bijvoorbeeld meer dan vierhonderd studenten Fysiotherapie gewoon doorgaan met hun training met behulp van VR-cliënt Max. Daarnaast maakt Astrid tijd om actief kennis te delen met collega’s met bijvoorbeeld artikelen in een vaktijdschrift, op beurzen of congressen.

Bekijk een eerder interview met Astrid:

Genomineerd voor HAN Prijs Ondersteuner

Het multidisciplinair ondersteunteam Leren en lesgeven met ict ontstond tijdens de eerste lockdown. Collega’s vanuit verschillende services namen zelf het initiatief om een gemeenschappelijk ondersteuningsteam op te zetten op Microsoft teams. Vanuit verschillenden ondersteunende services sloten collega’s aan om docenten, onderzoekers en andere collega’s te ondersteunen bij online of hybride onderwijs, en bij leren en werken met ict.

Medewerkers kunnen met alle soorten vragen in het online team terecht, van praktische vragen over tools tot advies voor keuze van didactiek. En ze krijgen snel antwoord of reactie op hun vraag. Intussen bereikt het kanaal een grote groep medewerkers (meer dan de helft van alle medewerkers is aangesloten bij het team op teams).

Het team heeft in samenwerking met professionaliseringsprogramma HAN Open Digital Horizons deze zomer ook alle informatie over leren en lesgeven met ict voor docenten, leidinggevenden en ondersteuners (nu nog op zowel han.nl als insite) samen gebracht op de site www.han.nl/leren-en-werken-met-ict.

Donderdag 26 augustus, rond half acht weten we wie de HAN Prijzen hebben gewonnen. Op de site van de HAN vind je alle genomineerden van de HAN Prijzen.