Het ‘lerende netwerk ict’ van Delta Scholengroep

Donderdag 9 november ontvingen mediamentoren Sjaak en Joost in het iXperium Arnhem 27 enthousiaste ict-contactpersonen en ict-ambassadeurs van Delta Scholengroep voor de bijeenkomst ‘Het lerende netwerk ict’. In een ontspannen setting hebben ze met elkaar kennis gedeeld, elkaar geïnspireerd en inhoudelijk vorm gegeven aan hun specialisme; leren en lesgeven met ict. Hieronder het verslag van deze bijeenkomst.

Deze bijeenkomst was vooral gericht op de invulling van het takenpakket van de ict-ambassadeur. In diverse werkvormen, analoog en digitaal, werd er gediscussieerd over een wenselijke inhoud. Opvallend was de consensus op pedagogisch en didactisch vlak, de begeleiding van collega’s en professionalisering door en met elkaar. Tevens werd besproken wat deze enthousiaste groep nodig denkt te hebben om vervolgstappen te kunnen zetten en te groeien in hun rol van ict-ambassadeur.

Ter voorbereiding kon deze groep op een speciaal ingerichte SharePoint omgeving ‘Lerende Netwerken – ict’ artikelen inzien. Tevens is deze SharePoint omgeving het platform om verdere kennis te delen en elkaar te inspireren.

Ook is het fijn om te zien dat tijdens de pauzes mensen met elkaar informeel in gesprek gaan. Het was een buitengewoon zinvolle bijeenkomst, maar vooral ook heel gezellig met een hapje en een sapje. Dit smaakt naar meer!

Sjaak Janssen en Joost Adema