Hogeschool Leiden op bezoek bij iXperium Health

23 maart was een groep adviseurs, onderwijskundigen en docenten op bezoek bij de HAN om geïnspireerd te raken door een aantal initiatieven rondom interdisciplinair samenwerken. Ze maakten kennis met werken in labs en werkplaatsen en in de Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW). Ze brachten uiteraard ook een bezoek aan iXperium Health.

iXperium-ambassadeur Sanne Diepeveen vertelde kort hoe zij met collega’s technologie inzet met collega’s in verschillende opleidingen en minoren. Eerstejaars bezoeken het iXperium bijvoorbeeld ook voor een inspiratiesessie, studenten lenen technologieën voor stage of afstudeeropdrachten, studenten gebruiken technologieën in hun onderwijs en doen mee met onderzoek naar toepassing in de praktijk. Ook in de Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (waar studenten van verschillende opleidingen samen aan een praktijkvraagstuk op het gebied van zorg en welzijn weken) gebruiken studenten technologieën uit het iXperium.

Uiteraard was het daarna tijd om zelf een en ander te ervaren. Al snel was iedereen in gesprek met virtuele cliënt Max en gingen we aan de slag met een VR-toepassing die je kunt gebruiken in anatomielessen.

De collega’s van Hogeschool Leiden waren enthousiast over de manier waarop we bij de HAN en het iXperium professionalisering van docenten, studenten en professionals aanpakken en sluiten zich aan bij ons netwerk. Zo leren we samen hoe we docenten, studenten en professionals uit de praktijk professionaliseren, zorg welzijn en sport innoveren en technologie implementeren in de verschillende vakgebieden en beroepen.