Inspiratie en nieuw lectoraat bij Health Valley

Donderdag verzorgde het kernteam van iXperium Health met ambassadeurs, studenten, docenten en lectoren de stand van de HAN op Health Valley. Het thema was dit jaar Transition in Healthcare.

De HAN is een van de partners van Health Valley Event. Mooi om te zien dat we dit jaar met een groot aantal studenten, docenten, onderzoekers en andere specialisten deelnamen aan het congres. Er was ruime keuze aan inhoudelijke sessies over transitie in zorg en welzijn, een markt met stands van allerlei organisaties in zorg en welzijn en veel ruimte voor ontmoeting en gesprek.

Nieuw lectoraat voor HAN en Sint Maartenskliniek

De dag startte meteen goed. Na de opening van het event door Minister Kuipers en Burgemeester Bruls ondertekenden de HAN en de Sint Maartenskliniek een samenwerking. We starten het nieuwe dubbellectoraat  ‘Digitale Transformatie in de Revalidatiezorg’. Vanuit dit lectoraat werken HAN en de Sint Maartenskliniek samen aan digitale innovaties in de revalidatiezorg. In het lectoraat doen een lector uit het gezondheidsdomein én een uit het zorgeconomisch domein samen onderzoek. Op die manier komen verschillende expertises samen. De transitie van de zorg vraagt niet alleen om technologische innovatie maar ook een grote, sociale innovatie. Daarnaast is het van belang dat zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is.

In gesprek met Dolf

Twee studenten hadden een interview met dagvoorzitter Dolf Jansen. De studenten deden in een multidisciplinaire opdracht van HAN Seneca onderzoek naar een gezondheidsapp die studenten en medewerkers van de HAN helpt om gezond te blijven. Mooi om te zien hoe de studenten professioneel in gesprek gingen over hun onderzoek en de plannen die ze hebben om ook echt een app te realiseren. De film van dit gesprek volgt later.

Kennisdeling vanuit de stand

In de stand van de HAN konden bezoekers van Health Valley kennis maken met Symphonic Emotions, de prachtige Inmu-kussentjes, een aantal VR-toepassingen en onze zelfgebouwde apps met onder andere de catalogus van materialen die studenten en medewerkers kunnen gebruiken en lenen.

Collega’s van HAN Health City Lab lieten zien hoe je met logistiek en AI bijdraagt aan een leefbare stad. Ze presenteerden onder andere hun project Buur&Zo.

Het leuke van samen in een stand staan is dat je weer collega’s (van binnen en buiten de HAN) ontmoet die je nog niet kende. En de stand was een mooie verzamelplaats voor alle studenten en collega’s die het event bezochten. We stonden direct naast de robots van SARA en de genomineerden van de Nationale Zorginnovatieprijs dus met onze neus boven op mooie innovaties. Uiteraard ook fijn om leveranciers en partners zoals InMotionVR, Corpus VR, The Simulation Crew, Sint Maartenskliniek, Rijnstate, Radboud UMC, CRDL, Vita Valley weer te zien en vele nieuwe mensen te leren kennen.

Nationale zorginnovatieprijs

De nationale Zorginnovatieprijs werd gewonnen door Huisartsen van Nederland (juryprijs) en Momo Medical (publieksprijs). Huisartsen van Nederland biedt via slimme triagesoftware een efficiënt patiëntflow-managementsysteem, waarmee triage- en praktijkprocessen geoptimaliseerd kunnen worden. Dit vergroot de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg voor de patiënt, terwijl het de werkdruk vermindert en de capaciteit van de praktijk verhoogt. De Momo Bedsense-App van Momo Medical geeft zorgmedewerkers inzicht in de bewoners in een verpleeghuis, zoals wie er onrustig is of welke bewoner het bed uit is gegaan. De app is gekoppeld aan een bedsensor die onder het matras ligt. Via de app krijgen zorgverleners in één oogopslag een overzicht van alle bewoners en kunnen ze gericht handelen. De voorspellende en live inzichten verlagen de werkdruk en helpen bij persoonsgerichte zorg. Dit resulteert in minder valincidenten en een betere nachtrust voor bewoners.