International les bij de Heijenoordschool

Mediamentor Vincent Verhoeven had deze week een samenwerking en uitwisseling met collega’s uit Croydon, een voorstad van Londen.

Het thema van deze uitwisseling is onze stad Arnhem en zijn geschiedenis, met hierbij speciale aandacht voor de Tweede Wereldoorlog.

Susanne Boerhof van Gemeente Arnhem gaf uitleg over de stedenband tussen Arnhem en Croydon. Ze hield haar presentatie in een klas terwijl de andere vier groepen via Google Meet meekeken en vragen konden stellen.

Daarna gingen de leerlingen aan de slag. In de middag maakten ze een presentatie in google slides. Met hulp van docent Vera Westera spraken de leerlingen Engelse teksten in bij de slides. Hiervoor gebruikten ze Screencast o matic.

Als de presentaties van alle klassen klaar zijn sturen ze deze door naar de school in Croydon. De leerlingen daar maken dan ook presentaties en sturen die weer terug.

Het hele gebeuren is onderdeel van het project”Adopteer een tijdvak” waarin Rozet samen met basisscholen lesmateriaal ontwikkeld bij elk tijdvak.

Deze les is een mooi voorbeeld van de samenwerking met Rozet Arnhem, de Heijenoordschool, Gemeente Arnhem en iXperium Arnhem.