Internationale studenten bij iXperium Health

Deze maand werken Prachi Agarwal en Arunabh Das van Christ (Deemed to be University) uit Bengaluru in iXperium Health. Deze studenten volgen in India een mediaopleiding. Ze maken voor iXperium Health instructievideo’s, bijvoorbeeld hoe je de cradle kunt gebruiken.

Prachi en Arunabh genieten van hun studie in Nederland. In Nederland is het contact met docenten veel laagdrempeliger en direct. In India hebben studenten een werkweek van zes dagen van 9 tot 16 uur. De flexibele tijdsindeling in Nederland is voor deze internationale studenten dan ook heel prettig. Afgelopen weken hebben ze op hun vrije dagen Nederland verkend. Het lange weekend dat 30 mei begint is natuurlijk ook een kado, waarschijnlijk gaan ze dan Parijs verkennen.

Deze internationale uitwisseling is een initiatief van iXperium-ambassadeur Anne-Mieke Zaat. Zij bezocht dit jaar fablabs in India, op Bali en in Vietnam. De HAN heeft al tien een samenwerking met de Christ University in Bengaluru. Via de minor Global Awareness kunnen Nederlandse studenten bijvoorbeeld een periode in Bengaluru studeren en zo een bijdrage leveren aan de Community Development van Christ University. Deze universiteit verkent nu de mogelijkheden om zelf een fablab of iXperium te starten. Prachi en Arunabh hopen dat zij met hun ervaring en kennis een bijdrage kunnen leveren aan dat lab op hun eigen universiteit.