Introductiestudenten pedagogiek leren met technologie

Volgende maand start een nieuwe groep studenten met de opleiding Pedagogiek. Tijdens hun introductieweek kwamen ze ook naar iXperium Health en wat was daar veel te ontdekken en leren!

De nieuwe studenten kregen de ruim de kans om alles wat er in het iXperium Health is uit te proberen. En ze deden overal enthousiast aan mee. En niet alleen de nieuwe studenten ontdekten de mogelijkheden en kansen van technologie en ict in onderwijs, zorg en welzijn. Ook de mentorstudent en docenten werden opnieuw enthousiast. De studenten kregen ook meteen ideeën, hoe je bijvoorbeeld een robot Felix kunt inzetten. En hoe je de qwiek.up inzet.

Na afloop hoorde je in het lokaal “Wat was dit inspirerend” en “We komen zeker vaker terug”. Nou dat horen we graag :-).

De studenten kennen nu ook onze catalogus en weten dat ze materialen kunnen lenen, altijd mogen binnenlopen met ideeën en vragen. En we hopen natuurlijk ook dat hun docenten ze uitdagen om te onderzoeken hoe je technologie zoals bijvoorbeeld VR, sociale robots of apps kunt inzetten in de praktijk en het onderwijs.

Studenten Pedagogiek zien snel praktische toepassingen

iXperium Ambassadeur Cyrille Scheepers was enthousiast. “Het leuke bij studenten van Pedagogiek is altijd dat ze meteen enthousiast zijn en verbindingen kunnen leggen. Ze zien meteen praktische mogelijkheden. En dat is heel verfrissend, dat doen niet alle studenten meteen. Deze groep was ook heel betrokken. Ze komen voor hun introductie en kenden elkaar nog niet. Het was mooi om te zien dat ze hier in iXperium Health meteen samen aan de slag gingen. Het was gezellig en er was een mooie verbinding. Ik was heel blij dat de opleiding met hun introductiestudenten hier kwamen voor een kennismaking met technologie en ict. En ik hoop ze nog vaak terug te zien.”