Inzet muziektechnologie bij vaktherapie

Studenten muziektherapie (HAN Vaktherapie) experimenteren met de toepassing van muziektechnologie in hun therapie.

Donderdag kwamen studenten van de opleiding Muziektherapie naar iXperium Health. Ze ervaarden zelf wat technologische toepassingen doen. Ze experimenteerden met de CRDL, Makey Makey, Symphonic Emotions en de VR toepassingen Beat Saber, Virtuele band en Maestro. Deze technologie├źn verbinden bewegingen, aanraking en kleuren met geluid en muziek. Oud-student en muziektherapeut Sophie gaf een workshop over de Wind controller.

Alumnus Sophie: “De inzet van technologie, biedt een wereld aan mogelijkheden en daagt de creativiteit uit. Het stelt je nog meer in staat om als muziektherapeut af te stemmen op cli├źnten met bijvoorbeeld een fysieke beperking”.

Na afloop onderbouwen de studenten (aan de hand van een casus, theorie en ervaring) de keuze van een van de technologische toepassing.

Dit werkcollege in iXperium Health is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen docent Channa de Kruijf, Sophie du Rieu vanuit het werkveld, technisch beheerder Ralf Glaudemans en iXperium-ambassadeur Astrid Timman.