Inzet van technologie in vaktherapie

Afgelopen jaren deden studenten van HAN Vaktherapie in opdracht van iXperium Health onderzoek naar de inzet van technologie in vaktherapie. De resultaten van deze onderzoeken hebben we gebundeld in een boekje.

iXperium Ambassadeur Astrid Timman zocht aanknopingspunten voor de implementatie van technologie in het onderwijs en werkveld van Vaktherapie. Studenten hebben hierbij een cruciale rol gespeeld. In het kader van hun afstudeeronderzoek trokken zij als ware pioniers het werkveld in om antwoord te krijgen op de vraag ‘Wat zijn de mogelijkheden van Technologie en Vaktherapie?’.

Inmiddels hebben veel studenten onderzoek in de praktijk gedaan naar verschillende interventies met technologie in vaktherapie. Door te experimenteren ontstaan er nieuwe werkvormen met gebruik van technologie. Werkvormen die we eerst niet voor mogelijk hielden.

In dit boekje lees je de onderzoeksverslagen van studenten van de verschillende differentiaties over de inzet van virtual reality, de VR-toepassing Tiltbrush, de CRDL, de motion capturesuit en de resultaten van onderzoek naar de inzet van muziektechnologie.