iXbites Virtuele zorg: ver van mijn bed?

Kom 7 november naar iXbites en leer alles over virtuele zorg. Ervaar zelf hoe dat werkt. Wat doen patiënten thuis zelf? Hoe ziet je werk als verpleegkundige er uit in een virtueel zorgcentrum? Tijdens iXbites ga je zelf actief aan de slag. Op basis van een patiëntcasus en klinisch redeneren bepaal je zelf hoe de virtuele zorg er uitziet. 

Kom naar iXbites en leer alles over virtuele zorg. Ervaar zelf hoe dat werkt. Wat doen patiënten thuis zelf? Hoe ziet je werk als verpleegkundige er uit in een virtueel zorgcentrum? Tijdens iXbites ga je zelf actief aan de slag. Op basis van een patiëntcasus en klinisch redeneren bepaal je zelf hoe de virtuele zorg er uitziet. 

7 november 12:00-14:00 op Kapittelweg 33 Nijmegen
Doe mee, hoor uit de eerste hand alles over virtuele zorg van verpleegkundigen van Rijnstate. Deelname is gratis. Meld je aan via het formulier onderaan deze pagina.

iXbites

7 november organiseren we een iXbites over het Virtuele Zorgcentrum van Rijnstate. Verpleegkundigen van Rijnstate komen vertellen hoe ze in het Virtuele Zorgcentrum werken. Je kunt zelf ervaren hoe je werk als verpleegkundige er uitziet bij virtuele zorg. We gaan actief aan de slag met een patiëntencasus. Tegelijk krijg je antwoord op veel vragen zoals: Welke vaardigheden heb je nodig? Hoe monitor je patiënten op afstand? Hoe communiceer je met ze? Moet je veel data kunnen analyseren? Hoe doen patiënten zelf hun metingen? Kunnen ze dat ook allemaal? Hoe monitor je dat als verpleegkundige? Veel vragen waar je antwoord op krijgt tijdens deze iXbites.

Lunch en netwerken

iXbites is een combinatie van een kennisdeelbijeenkomst met inspirerende voorbeelden van technologie in zorg en welzijn, een smakelijke lunch en een mooi netwerk van professionals waarmee je kunt netwerken. iXbites is een initiatief van iXperium Health. Deelname is gratis.

Waarom zorg@home?

Alle ziekenhuizen onderzoeken hoe ze patiënten op afstand thuis kunnen verplegen. Enerzijds omdat patiënten dat graag willen. Maar ook omdat soms een ziekenhuis te vol is (denk aan de covidcrisis) en je alleen patiënten in het ziekenhuis wilt verplegen die ook echt op locatie verpleegd moeten worden. We moeten de komende jaren met de capaciteit die we hebben (in medewerkers en beschikbare bedden en operatiekamers) meer patiënten bedienen. Zorg@home en behandelen@home is daar en oplossing voor.

Patiënten ervaren meer persoonlijke zorg

Deze zomer startte Rijnstate het Virtuele Zorgcentrum. Patiënten worden vanuit hun eigen huis gemonitord. Ze doen zelf verschillende metingen en hebben dagelijks contact met een verpleegkundige van het Virtuele Zorgcentrum. Sinds de start van de covid-pandemie verzorgt ziekenhuis Rijnstate ziekenhuiszorg bij de patiënten thuis. Bijzonder is dat patiënten ondanks de afstand tot de verpleegkundige en artsen juist meer persoonlijke aandacht ervaren. Hoe doet Rijnstate dat? En wat betekent virtuele zorg voor het werk van een verpleegkundige? Je hoort er alles over tijdens iXbites.

Capaciteit en kwaliteit optimaliseren

Met het Virtueel Zorgcentrum in Arnhem wil Rijnstate sturing kunnen geven aan het logistieke proces van het ziekenhuis en de capaciteitsplanning optimaliseren. Door middel van goeie monitoring kun je analyses makkelijker maken. Verschillende disciplines kunnen samen sneller en efficiënter beslissingen nemen. Zo komt een patiënt sneller op de juiste afdeling terecht en kan Rijnstate stagnaties in het ziekenhuis voorkomen. Op de lange termijn is ook continue-monitoring van zorg op afstand mogelijk via dit centrum en wordt regie gevoerd op de activiteiten van het ziekenhuis thuis.

Rijnstate doet nu ervaringen op en kijkt welke impact dit heeft op de zorg. Ze verlenen de zorg met intensieve inzet van digitale communicatiemiddelen en nieuwe informatie- en communicatietechnologie. Zo kunnen ze zorg op afstand verlenen. Alleen als het voor de patiënt noodzakelijk is komt hij of zij voor diagnostiek of behandeling naar het ziekenhuis. Met het opstarten van het Virtueel Zorgcentrum zet Rijnstate een logische stap naar het ziekenhuis van de toekomst.

Meld je aan voor iXbites

Studenten, medewerkers en relaties kunnen zich aanmelden voor iXbites.

  • MM slash DD slash JJJJ