iXperium netwerk bezoekt BETT

In januari bezochten we met een groep collega’s van iXperium Nijmegen, iXperium Arnhem, iXperium Roosendaal, iXperium Oss, ROC Nijmegen, iXperium Centre of Expertise leren met ict, Pabo, ILS, werkveld PO en medewerkers van de faculteit educatie en de faculteit Economie en Management de BETT in Londen.

Al meer dan 30 jaar wordt in Londen de BETT georganiseerd. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot het grootste onderwijs met ict evenement van de wereld.

Op woensdag waren we te gast bij Connected Learning Centre London, alwaar we een presentatie kregen over de rol van technologie in het Britse onderwijs en van gedachte wisselden over digitale geletterdheid. Daarnaast zagen we hoe kinderen met Sonic Pi hun eigen muziekstukken programmeerden en werden we uitgedaagd om zelf een Micro:Bit te programmeren.

Op donderdag en vrijdag zijn we naar de beurs zelf geweest. In een gigantische hal tonen zo’n 1000 bedrijven hun producten aan de ongeveer 35000 bezoekers. Daarnaast zijn er doorlopend presentaties van bedrijven, scholen en deskundigen.

Om de kennisdeling in de groep te bevorderen hebben we gebruik gemaakt van een Padlet pagina. Hierop hebben we al onze aantekeningen verzameld. Hoewel een beetje onoverzichtelijk door het gebrek aan ordening, zeker de moeite waard om een kijkje te nemen: bit.ly/BETTreis2019.

Een kleine greep uit de interessante dingen die we hebben gezien:

Het viel ons op dat er dit jaar vooral heel veel aandacht was voor programmeren/robotica (en dan met name allerlei toepassingen van de Micro:Bit) en voor Augmented Reality. Daarnaast viel op dat er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, nauwelijks aandacht was voor 3D-printen.

Wil jij ook eens aan de slag met Augmented Reality in het onderwijs? Wil je eens experimenteren met een Micro:Bit? Of heb je andere vragen over onderwijs met ict? Neem dan contact op met het iXperium!