iXperium on Tour bij OBS de Sprong!

We leven in een wereld die in een rap tempo verandert, op dit moment sneller dan ooit. En al helemaal als het gaat om ict. Hier spelen wij op ‘de Sprong’ graag op in. Zo hebben wij al veel aanpassingen gedaan, maar er is nog zoveel meer!

Een blog van Sandra Vos, leerkracht groep 1-2 OBS de Sprong.

Om ict te beleven hebben wij in oktober 2019 gebruik gemaakt van iXperium on Tour. Hierbij konden niet alleen wij als leerkrachten, maar ook de kinderen met eigen ogen zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van ict.

Na een gezamenlijke opening, waarin Meindert-Jan een robot speelde die moeilijker te programmeren was dan dat het op het eerste gezicht leek, waren de kinderen gelijk enthousiast. De betrokkenheid van de kinderen was dan ook groot toen ze zelf aan de slag mochten. De tijd was veel te kort!

Gelukkig konden we een week lang gebruik maken van alle tools en spullen. Het is mooi om te zien hoe snel kinderen ict zich eigen maken. Zo hadden ze op de eerste dag nog nooit van het green screen gehoord en op de laatste dag werden er hele liedjes met achtergronden gemaakt en bewerkt. Er werd op een nieuwe manier met lego gespeeld en naast de al bekende Bee-bot ontdekte de kinderen ook de Blue-bot. 

En dan die verwondering bij de kleuters bij het zien hoe hun eigen tekening tot leven kwam op de iPad. Erg leuk was dat we het konden combineren met de Kinderboekenweek. Zo konden we als afsluiting alles laten zien aan de ouders, opa ‘s, oma’s, broers en zussen tijdens onze tentoonstelling. Zo vlogen ouders een stukje mee in een vliegtuig via het green screen. Mooi om te zien dat er ook voor hen een wereld openging. 

Naast de kinderen hebben ook de ouders, opa’s, oma’s en de leerkrachten veel geleerd en nieuwe dingen ontdekt. Het was een mooie ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!