iXperium on Tour in de Achterhoek bij vijf Deltascholen

Twee weken lang is het iXperium Arnhem on Tour geweest bij de Deltascholen in Groenlo en Eibergen. Voor deze scholen is het omslachtig om naar Arnhem te komen, dus gingen de mediamentoren met een vracht aan ict-middelen naar deze scholen toe. Hieronder het verhaal van mediamentor Joost Adema.

Evenals de jaren voor corona konden we dit jaar weer iXperium on Tour draaien op de vijf Deltascholen in Groenlo en Eibergen. Samen met mijn collega’s Sjaak Janssen en Milan Francot ben ik richting de Achterhoek gereden met een vracht aan ict-middelen uit het iXperium Arnhem. Deze ict-middelen hebben we ingezet bij de groepen 1 t/m 8.

Tijdens deze twee weken hebben de kinderen uit 19 verschillende klassen een ict-circuit afgelegd gericht op programmeren, met als resultaat alleen maar blije, verraste en enthousiaste gezichten. Evenzo positief zijn de leerkrachten, die allerlei mogelijkheden zien om meer met ict te doen dan alleen het gebruik van laptops en iPads voor de methode software. Er werden door hen dan ook veel foto’s en filmpjes gemaakt om te delen met de ouders via Social Schools.

De leerkrachten zijn zo enthousiast geraakt om ict toe te passen in hun onderwijs, dat we direct afspraken hebben gemaakt dat ze materiaal kunnen lenen van het iXperium Arnhem. Via een iXpert op afstand bieden we dan ondersteuning tijdens de les.

Het was een daverend succes, voor herhaling vatbaar dus tot de volgende keer!