IXperium on Tour in Harskamp

Sinds dit schooljaar werkt basisschool De Roedel in Harskamp met een Crea-Cultuur en Techniekcircuit, van telkens 9 weken. Iedere vrijdagmiddag gaan de groepen 5 t/m 8 aan de slag met verschillende workshops op het gebied van wetenschap, kunst, mens en maatschappij, ict, sport, techniek, natuur en nog veel meer.

Vanaf november staan er verschillende materialen van het iXperium op basisschool De Roedel waarmee de leerlingen en leraren aan de slag kunnen. Drie weken achter elkaar gaat een groepje leerlingen bezig met onder andere het greenscreen, stopmotion, programmeren en het maken van een heuse VR-wereld! De leerlingen zijn ongelofelijk enthousiast en anderhalf uur per week is haast nog te kort om al dit moois uit te proberen.

Mediamentor Meindert-Jan heeft geholpen het iXperium-circuit op te zetten en heeft de eerste les aan de leerlingen gegeven. De weken erna gingen ze zelf aan de slag. En denk maar niet dat ze daar veel hulp bij nodig hadden! Als volleerd juffen en meesters legden ze elkaar uit hoe je het greenscreen bedient of wat de handigste manier is om een VR-bril te programmeren. Zelfs als het de leraar soms duizelde van alle mogelijkheden wisten de kinderen er wel raad mee!