iXpert op afstand bij de Heijenoordschool

Afgelopen weken hebben de leerlingen in de midden en bovenbouw van de Heijenoordschool in Arnhem les gehad over Afstandsleren van mediamentor Vincent. Dit ging, zoals het bij afstandsleren hoort, volledig op afstand via Google Meet.

Juf Jacqueline en directrice Judith kwamen met de vraag of iXperium Arnhem kon helpen om hun leerlingen en leerkrachten beter voor te bereiden op afstandsleren of hybride onderwijs (de combinatie van fysiek les in het lokaal met online onderwijs). Samen met mediamentor Vincent hebben zij een een plan gemaakt voor gastlessen en een training voor de teamleden.

Tijdens de gastlessen gaf mediamentor Vincent via ‘Google Meet’ les aan de leerlingen van de midden- en bovenbouw klassen. De meester of juf was in de klas aanwezig en leerde samen met de leerlingen hoe je op afstand kunt leren en lesgeven.

De leerlingen werkten samen op een digitaal whiteboard via Jamboard. Ze hebben bijvoorbeeld via de computer vragen beantwoord, instructiefilmpjes gekeken, dictees en toetsen gemaakt. Hiervoor hebben ze onder andere Google Classroom ingezet. De leerlingen van de bovenbouw hebben een opstelwedstrijd gehouden waarbij de beste leerlingen een (lekkere) prijs hebben gekregen.

Zowel de leerkrachten als de leerlingen waren heel enthousiast en hebben keihard gewerkt. De meesters en juffen volgen nu nog een korte training van twee bijeenkomsten om nog vaardiger te worden in afstandsleren en hybride lesgeven.

Wil jij ook een keer een iXpert op afstand in je klas? Neem contact op met onze mediamentoren via arnhem@ixperium.nl.