iXpert op afstand

Op 3 juli gaf mediamentor Joost een les Cospaces aan groep 8 van de Kringloop in Arnhem. Maar dat deed hij op een bijzondere manier. Joost was in Ni-je Veste in Groenlo en de groep leerlingen wat op school in Arnhem. In verband met COVID-19 kon de groep niet naar iXperium komen. Via Microsoft Teams begeleidde Joost leraar Maarten en zijn groep.

Cospaces is een programma waarin leerlingen hun eigen 3D-omgeving kunnen bouwen. Ze kunnen kiezen uit mooie achtergronden, leuke karakters, dieren, gebouwen enzovoort. 

Meester Maarten zorgde ervoor dat alle leerlingen in tweetallen waren ingelogd op een laptop in Cospaces.io. Joost gaf uitleg via Microsoft Teams op het digibord en deelde zijn Cospaces-scherm om te laten zien hoe de leerlingen een achtergrond moesten aanpassen en karakters konden plaatsen. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Na tien minuten kregen de leerlingen weer klassikaal uitleg over het laten bewegen van de karakters, dieren etc. gevolgd door weer tien minuten in tweetallen werken. Na nog een korte uitleg konden de meeste leerlingen zelfstandig verder.  Joost bleef als iXpert-op-afstand aanwezig om vragen van kinderen te beantwoorden. 

Als toetje had meester Maarten van iXperium Arnhem VR-brillen geleend. Met deze brillen konden de leerlingen hun eigen ontwerp bekijken in VR. 

Iedereen was enthousiast over deze opzet van een iXperiumbijeenkomst; Joost was enthousiast dat hij nu toch de leraar en leerlingen op afstand kon begeleiden, meester Maarten was trots op zijn klas en de leerlingen vonden het een geweldige ervaring. 

Wil jij ook een keer een expert-op-afstand in je klas? Neem contact op met onze mediamentoren via arnhem@ixperium.nl