iXpod – Informatiebeveiliging en privacy bij de HAN

Informatiebeveiliging en privacy zijn belangrijke thema’s, zeker ook bij de HAN. Iedereen weet dat we onze data moeten beveiligen, dat we correct moeten omgaan met informatie. En we moeten ons goed bewust zijn van privacy, die van onszelf en zeker die van anderen. Welke informatie deel je wel en welke niet? In praktijk is nog niet iedereen zich bewust van wat nu wel kan en wat niet.

Justine van den Berg van iXperium Centre of Expertise Leren met ict gaat in deze aflevering van iXpod in gesprek met de corporate privacy-officer en Information security officer van de HAN. 

Week van de digitaal geletterde HAN-student

In de week van 14 november organiseert de HAN de week van de digitaal geletterde HAN-student. In deze week worden studenten opgeroepen om de zelfscan digitale geletterdheid in te vullen. Studenten krijgen hiermee inzicht in hoe het gesteld is met hun digitale geletterdheid. Uiteraard maakt informatieveiligheid en privacy onderdeel uit van deze scan. Deze scan is ontwikkeld door onderzoekers van het iXperium Centre of Expertise leren met ict in het kader van het programma HAN Open Digital Horizons.

Zelf de scan maken?

Ben je docent, onderzoeker of ondersteuner van de HAN en ben je nieuwsgierig wat we aan studenten vragen in de scan? Dan kun je de scan zelf ook maken. Meld je dan even aan. Je krijgt dan in de week voor 14 november een link naar de modulen waar je je voor hebt aangemeld.