iXtruck

De Leijgraaf heeft er een opvallend leslokaal bij: de iXtruck. Dit is een truck om mensen op locatie kennis te laten maken met de technologieën van de toekomst. Daarmee is de iXtruck een mobiel verlengstuk van het iXperium, een inspiratieruimte op het gebied van ICT, media en technologie in de Osse vestiging van De Leijgraaf.

“Dankzij de iXtruck kunnen studenten die technologieën voortaan overal ontdekken”, vertelt Wendy van Deursen, Mediamentor en Nationaal MediaCoach bij De Leijgraaf. “De iXtruck is een leslokaal op wielen. Met deze truck willen we – net als in het iXperium – de verbeelding van jongeren en docenten rond ict, media en technologie tot leven brengen en ze hiermee laten leren, experimenteren en lesgeven. Veel studenten en docenten zijn nieuwsgierig naar wat er in ons iXperium te beleven is, maar voor sommigen is het te ver om naar onze locatie in Oss te komen. Daarom hebben we de iXtruck bedacht: een mobiel verlengstuk van het iXperium.”

Gebouwd door studenten
De afgelopen maanden hebben studenten van verschillende opleidingen een ‘gewone’ truck omgebouwd tot de iXtruck. Van Deursen: “Verlichting, elektra, uitklaptafels, de vloer, de trap… alles in de truck is door onze studenten gebouwd en geïnstalleerd, inclusief de moderne apparatuur. Dat maakt de iXtruck natuurlijk extra bijzonder.”

Trekpleister
Ook bedrijven en scholen in het voortgezet onderwijs kunnen gebruikmaken van de iXtruck en de bijbehorende programma’s. Daarnaast kan de mobiele truck fungeren als trekpleister tijdens evenementen.

Wil je meer weten over de iXtruck? Stuur dan een mail naar ixperium@leijgraaf.nl.