Karlijn leent de Tovertafel

Toen iXperium Health sloot in verband met de coronamaatregelen dacht student Karlijn Sommers: ‘Dan wil ik de Tovertafel wel lenen’. En dat kon. Ambassadeur Cyrille Scheepers regelde dat de Tovertafel bij Karlijn op het werk kwam en Karlijn installeerde de Tovertafel ter plekke. En nu genieten de bewoners van Bronlaak in Oploo van de Tovertafel.

Karlijn is tweedejaarsstudent bij Social Work. Doordat ze ook al een mbo-diploma heeft werkt ze naast haar voltijdopleiding ook bij Bronlaak, een unieke dorpsgemeenschap waar mensen met beperkingen én talenten met een zorg- of hulpvraag, het dagelijks leven delen. Door de coronamaatregelen hebben de bewoners geen dagbesteding meer en er komt ook geen bezoek. Normaal ondernemen de bewoners overdag verschillenden activiteiten maar nu zitten ze met een grote diversiteit aan cliënten in een woongroep. Een hele uitdaging voor zowel de begeleiding als voor de bewoners.

Karlijn: “Het was zo leuk om te zien dat iedereen meteen interesse had in de Tovertafel. Toen hij aankwam heb ik hem zelf geïnstalleerd, dat ging eigenlijk best makkelijk en alles werkte meteen. Ik kende de Tovertafel al van een eerder stage en vanuit iXperium Health, dus ik wist wat je er mee kunt doen.

Vanaf het eerste moment kwamen de bewoners naar de tafel toe. Het leuke is dat er voor alle niveaus leuke spellen in de Tovertafel zitten. Met de ene bewoner speel ik een spel met woorden, met een andere zingen we oude liedjes mee. Bewoners die zelfstandig zijn kunnen ook zonder onze hulp samen een spel spelen. En wat ik vooral leuk vind is dat mensen van verschillenden niveau’s goed samen een spel kunnen doen aan de Tovertafel, dan heb ik even mijn handen vrij voor iemand anders. Er zijn steeds updates dus iedere week ontdekken we weer nieuwe spellen.”

Karlijn vindt het fijn dat ze bij iXperium Health zo makkelijk materialen kan lenen. En dat ze daar inspiratie kan opdoen hoe je technologie kunt inzetten in de dagelijkse praktijk. “Het is fijn dat we zien wat er mogelijk is. Dat werkt inspirerend. Ook mooi dat je alles zelf kunt uitproberen in het iXperium Health en daarna materialen en media kunt lenen zodat je ze ook met cliënten kunt uitproberen tijdens je stage of werk. En dat we de Tovertafel nu zo lang kunnen lenen is natuurlijk superleuk, onze cliënten genieten er iedere dag van. Ik was ook heel blij dat ambassadeur Cyrille dat voor ons heeft geregeld.”