Kick off FIRST® LEGO® League Challenge

De Regiofinale voor Arnhem en Nijmegen vindt dit jaar op 30 januari 2021 plaats. Jullie kunnen je inschrijven voor het allernieuwste seizoen FIRST® LEGO® League Challenge RePLAY!

De FIRST® LEGO® League Challenge (FLL®) is een wereldwijd spektakel. Ruim 250.000 jongeren van 9 tot en met 15 jaar worden tijdens dit evenement geïnspireerd de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

De RePLAY Challenge

Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject. Dit jaar zullen de deelnemers hun natuurlijke nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en kritisch denkvermogen gebruiken om te onderzoeken hoe toekomstige speelplekken eruit kunnen zien: de RePLAY Challenge. Overal om ons heen zijn er mogelijkheden om te spelen. De uitdaging is om verschillende ruimtes – van open velden tot lege parkeerplaatsen – te veranderen in speelmogelijkheden. Welke activiteiten kunnen we daar creëren? Hoe zorgen we ervoor dat onze spellen en activiteiten leuk en toegankelijk zijn voor alle betrokkenen?

Bouwen en programmeren

Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

Neem jij deel aan de FIRST® LEGO® League Challenge? Dan kun je uitkijken naar een spannende uitdaging in de wereld van sport, spel en fitness – bewegen, samenwerken, competitie en plezier. Bekijk hieronder de kick-off video.

RePlay First Lego League

Meedoen?

Schrijf je hieronder in voor de FIRST® LEGO® League Challenge. Inschrijven kan tot 30 september! Heb je nog vragen of zou je graag ondersteuning willen hierbij? Kijk voor meer informatie op onze programma aanbod of neem contact op met ons via nijmegen@ixperium.nl