Kids en Clips@school

Afgelopen vrijdag gingen de mediamentoren Wouter en Lysanne van iXperium Nijmegen naar de St. Lambertusschool in Maasbommel. Deze school had de primeur voor het nieuwe arrangement Kids en Clips@School, een variant van Kunst en Kids. Omdat het programma Kunst en Kids alleen in het iXperium mogelijk is, hebben we voor op locatie een @School-variant ontwikkeld. In dit arrangement gaan de leerlingen aan de slag met video.

Aan de slag met StopMotion

Bij het arrangement kan je met diverse videotools werken. De leerkrachten van St. Lambertusschool hebben gekozen om met StopMotion aan de slag te gaan. De leerlingen van groep 5/6 en 7/8 zijn in kleine groepjes aan de slag gegaan rondom het thema ‘Afval’. Als voorbereiding hadden ze in de klas per groepje al een script en een storyboard gemaakt. Na een korte instructie over de werking van StopMotion en de app StopMotion Studio gingen de leerlingen zelf aan de slag. 

Kids en clips@school, ixperium

Samenwerken voor een mooi resultaat

Opvallend was hoe snel de leerlingen zelfstandig aan het werk gingen en hoe weinig vragen ze hadden. De groepjes die eerder klaar waren, hadden nog een titel, aftiteling en geluiden toegevoegd aan hun filmpje. Bij het evalueren vertelden de kinderen zelf dat precisie maar vooral ook de samenwerking belangrijk waren om tot een mooi resultaat te komen. 

Wil je jezelf ook professionaliseren op het gebied van videotools? Kijk dan op onze website bij het programma aanbod van iXperium Nijmegen.