Landelijke bijeenkomst docenten Anatomie & Fysiologie

Ruim dertig docenten anatomie en fysiologie van de opleidingen Verpleegkunde (hbo-v voltijd) uit Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Ede, Zwolle, Den Haag en Nijmegen (HAN) waren deze week op werkbezoek bij de HAN en kwamen uiteraard ook voor een ervaringssessie naar iXperium Health.

Docenten Sanne Bogers, Sander Grouls en Anne van der Coelen van Daalen (hbo-v HAN) organiseerde deze landelijke kennisdag. iXperium-ambassadeur Renske Verhoeven verzorgde de inspiratiesessies in het iXperium.

De docenten die meededen met de kennisdag zijn bijvoorbeeld arts, physician assistant, verpleegkundig specialist of gespecialiseerd verpleegkundige die het medisch onderwijs binnen de hbo-v-opleidingen ontwikkelen en geven. Tijdens hun werkbezoek deden ze een sessie in de escaperoom van de verpleegkunde-opleidingen van de HAN. Bij iXperium Health ontdekten ze de mogelijkheden van virtuele anatomielessen. Studenten en docenten verkennen via deze toepassing op hun computer/laptop, smartphone of tablet het menselijk lichaam. Met een vr-bril kun je ook echt voor je gevoel in het lichaam stappen en processen zien en verkennen.

Uiteraard voerden de docenten ook het gesprek hoe je dit soort nieuwe media borgt in het onderwijs. Met vragen als Wat is zorgtechnologie? en Wat is onderwijstechnologie? Hoe laat je studenten toegepast leren? En welke rol speelt het didactische electronisch patiƫntendossier?

Op dit moment zijn er nog veel verschillen hoe de opleidingen technologie integreren in hun onderwijs. Sommige opleidingen gebruiken vooral kennisclips, een aantal opleidingen gebruikt ook virtual reality in het onderwijs. De collega’s waren enthousiast over iXperium Health. Zo’n mooie onderwijs- en ervaringsplek en netwerk als het iXperium Health hebben de andere opleidingen nog niet. Maar er is ook genoeg te ontdekken in mooi onderwijs van andere opleidingen Verpleegkunde. Collega’s van de HAN en hbo-v Eindhoven verkennen binnenkort hoe innovaties van de opleiding in Eindhoven ook toegepast kunnen worden bij de opleidingen van de HAN.

De landelijke bijeenkomst leidde tot mooie netwerkgesprekken. Mooi om te zien hoe deze docenten elkaar ontmoeten, samenwerken en landelijk kennis delen.