Leerlingen basisschool De Vlinder aan de slag met BYOR

Dinsdag 15 maart bracht groep 6 van basisschool De Vlinder een bezoek aan het iXperium Arnhem en gingen de leerlingen aan de slag met BYOR (Build Your Own Robot). Om half 10 kwamen de leerlingen binnen met dozen en ander materiaal om de robots mee te bouwen. Hieronder vertelt de leerkracht hoe ze deze dag hebben ervaren.

Mediamentor Joost begeleide de groep en startte met een instructiefilmpje over BYOR. Daarna konden we beginnen. Wij mochten zelf tweetallen maken en dat ging heel goed. Binnen een paar minuten had iedereen een tweetal, genoeg knutselmateriaal en de doos van BYOR.

Allereerst gingen we kijken wat alle kabeltjes en sensoren deden. Toen we dat wisten gingen we deze verbinden aan de dozen. Door de kabels en sensoren te verbinden met het “brein” konden we de dozen laten bewegen. Sommigen hadden draaiende hoofden en armen en anderen hadden lichtgevende ogen.

Halverwege de dag mochten we ons proces aan elkaar presenteren. We vertelden elkaar wat ons plan was met onze robot en gaven een korte demonstratie wat onze robot op dat moment al kon. Door dit aan elkaar te laten zien kregen we ideeƫn van elkaar.

Het laatste uur hebben we de robots versierd met gekleurd papier en tekeningen. Sommigen hebben nog even met de Micro:Bit geƫxperimenteerd. Aan het eind hebben we het eindresultaat van de robots aan elkaar gepresenteerd. We vonden het allemaal hartstikke leuk en waren heel actief bezig met de opdracht.

Ik vond het heel leuk om de leerlingen zo aan de gang te zien. De reden daarvan is denk ik dat de leerlingen ontzettend veel zelf kunnen doen. Daardoor is het proces en het product echt van hen. Het was een leuke en leerzame dag voor mij en de leerlingen. En fijn om weer een dag bij het IXperium te zijn. Tot de volgende keer!