Leerlingen Beekdal College lopen stage bij iXperium Arnhem

Vorige week liepen Joya en Raf vanuit het Beekdal College drie dagen stage bij iXperium Arnhem. Het werden drie geweldige dagen.

De stage van Joya en Raf zit er weer op. Drie dagen in het iXperium konden ze ruiken aan allerlei ict-devices en hun toepassing. Sommige waren natuurlijk bekend maar andere waren helemaal nieuw. De eerste stagedag kregen ze een rondleiding door het iXperium en maakten ze zelf Stopmotionfilmpjes. En ze hielpen bij het uitzoeken van LEGO-Spike-bakken.

Dag twee stond onder andere in het teken van de wondere wereld van Virtual Reality. De applicaties die bekeken zijn vaak nog gericht op games en entertainment. In het iXperium zetten we de VR-brillen vaak in bij het programma Cospaces, waarbij leerlingen virtueel kunnen rondlopen in hun zelfgebouwde 3D-omgeving.

De derde dag was spannend. Joya en Raf mochten een groep leerlingen van de Julianaschool begeleiden bij het programma “Word een filmster”, een sessie waarbij de leerlingen zelf foto’s maken voor het greenscreen. Met de foto bij dit bericht al geweldig resultaat. In de middag waren ze met drie meiden van de Julianaschool verantwoordelijk voor het Jeugdjournaal. Aan het eind van het programma hebben alle leerlingen dit journaal bekeken en daarna is het verstuurd naar de ouders.

Dit was een prachtige samenwerking tussen middelbare scholieren en leerlingen van de basischool. Bedankt voor jullie inzet Joya en Raf. Het waren drie geweldige dagen!