Kinderen die worden voorgelezen leren wel duizend extra woorden per jaar.

Genoeg reden dus om je kinderen of leerlingen voor te lezen. Tijdens het voorlezen leren kinderen nieuwe woorden, maar ook hoe een goede zin opgebouwd is. Door voor te lezen, krijgen kinderen ook een positieve houding ten opzichte van lezen. Hierdoor blijven zij later ook lezen.

‚ÄčKinderen die veel lezen, leren ook makkelijker, immers veel lesstof wordt schriftelijk aangeboden. Ook de concentratie, kennis van de wereld en het inlevingsvermogen ontwikkelen zich extra sterk door je kind elke dag een kwartier voor te lezen.

Maar het allerbelangrijkste is dat voorlezen gewoon heel erg leuk is! Zorg voor een vast tijdstip om voor te lezen. Op school, uit school met een kopje thee of juist als je kind al lekker in bed ligt.

Deze leraren krijgen hun leerlingen aan het lezen via instagram, vlog en blogs, gewoon voorlezen in de klas of met knutselopdrachten.

Het is natuurlijk ook leuk als je de juf op je telefoon of tabelt hebt en ze ook buiten schooltijd kan voorlezen. Maak je eigen voorleesverhaal. Je kunt natuurlijk ook leerlingen die goed kunnen voorlezen een online voorleesboek laten maken.

Hoe krijg jij je leerlingen aan het lezen? En welk boek lees je nu voor in de klas?