Magazine Slimmer onderwijs met AI voor docenten en onderwijsprofessionals

Het magazine van Npuls Slimmer onderwijs met AI helpt docenten en onderwijsprofessionals met praktische tips voor in de klas, interviews met vooraanstaande experts, achtergrondverhalen en inspirerende voorbeelden van AI in het onderwijs.

Voor en door het onderwijs

Er is al ontzettend veel geschreven over wat AI in het onderwijs betekent, of kan betekenen. Om docenten en onderwijsprofessionals te helpen door de bomen het bos (weer) te gaan zien, zijn in het magazine daarom behulpzame en inspirerende artikelen over generatieve AI in het onderwijs verzameld en verdeeld over diverse thema’s, waaronder ‘AI in je onderwijs’, ‘AI en toetsen’ en ‘AI en ethiek’.

De pilothub Studiedata en AI van Npuls heeft op initiatief van Kim Schildkamp een uitvraag gedaan onder onderwijsprofessionals en experts wat in hun ogen belangrijke of inspirerende bijdragen kunnen zijn. Dit resulteerde in meer dan honderd suggesties voor interessante bijdragen, variërend van (wetenschappelijke) artikelen, blogs, films tot handleidingen. Uit al deze suggesties heeft de redactieraad een selectie gemaakt en die vervolgens gebundeld in het magazine. Associate lector Leren met ict Pierre Gorissen was lid van die redactieraad en schreef mee aan het magazine. Ook is in het magazine een interview met Pierre te vinden. De redactieraad bestond verder uit: Kim Schildkamp (UT), Bram Enning (HL/Npuls), Willeke Klinker (NLAIC), Erdinç Saçan (ROC Tilburg), Monique Goris (NOLAI), Bertine van Deyzen (SURF), Duuk Baten (SURF), Charlotte Heystek (Npuls) en Dominique Campman (Npuls).

Over Npuls

Npuls is een programma van en voor alle publieke mbo-scholen, hogescholen en universiteiten.  Ze werken samen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren, de wendbaarheid van het onderwijs te vergroten én de digitale vaardigheden van docenten en lerenden te verbeteren. De pilothub Studiedata en AI heeft tot doel de kwaliteit, effectiviteit en efficiëntie van onderwijs en onderwijsbeleid te verbeteren, middels de verantwoorde inzet van studiedata en ai onder intersectorale voorwaarden.

Het magazine Slimmer onderwijs met AI kun je via onderstaande links downloaden of bekijken:

Ook is het magazine vrijelijk beschikbaar via de website van Npuls.

Meer informatie

Heb je na het lezen van het magazine vragen over AI in het onderwijs binnen jouw onderwijs? Stuur dan een mail naar info@ixperium.nl


Wil je meer weten over Npuls of de pilothub? Zoek dan contact met het sleutelteam van je onderwijsinstelling, of stuur een mail naar info@npuls.nl