Makercosmos Tuesday bij Fablab Arnhem

Dinsdag 14 januari waren de Arnhemse makers te gast in fablab Arnhem.

Leerlingen van het Wijklab uit Malburgen, directeuren en leraren van scholen uit Arnhem, opleiders van HAN Pabo, collega’s van iXperium Arnhem en andere ‘makers’ uit de omgeving gingen onder leiding van de co√∂rdinatoren van Fablab Arnhem aan de slag in het fablab.

We begonnen met modelvliegtuigjes zelf tekenen en uitknippen. Dat is leuk maar vooral bij vliegtuigjes is het belangrijk dat alle vormen netjes en gelijkmatig zijn. Iedere afwijking heeft invloed op het vliegvermogen van je vliegtuig. Daarom is het natuurlijk veel fijner als je met een computer je perfecte tekening kunt maken en je vliegtuigje snel kunt testen met een model. Dat model snijd je in een paar minuten uit met de lasersnijder. Alles kan, maar niet alles werkt.

Al snel vlogen de vliegtuigjes door de hal van de academie Engineering en Automotive. Studenten keken verbaasd op wat er allemaal gebeurde. Vliegtuigen met grote vleugels, brede vleugels, vleugels met een gat er in. Sommige vliegtuigen kregen een verzwaarde neus, anderen kregen juist een extra gewicht onder de vleugels. Zo konden we zelf testen wat werkt en wat niet.

Makercosmos Tuesday is een vervolg op de Make It Tuesday van iXperium Arnhem, en wordt georganiseerd door Makercosmos, een samenwerking van Fabrica, het KlooiLab en Fillip studios.