Masterclass Pedagogisch-didactische inzet van ict in iXperiumlab Arnhem

Meer weten over wanneer je ict beter wel en beter niet in kunt zetten in je onderwijs? Kom dan naar de masterclass Pedagogisch-didactische inzet van ict in het iXperiumlab in Arnhem.

In de laatste masterclass van dit jaar zoomen we in op de pedagogisch-didactische inzet van ict. Pabo-studenten worden in de nieuwe leerlijn digitale didactiek en digitale geletterdheid opgeleid met een stevige basis van algemene didactische elementen. Deze bespreken we en tegelijkertijd zoomen we in op hoe ict een versterkende rol kan spelen met de werkpraktijk van de leerkracht voor ogen.

Keynote Mitte Schroeven

Mitte Schroeven, co-auteur van het boek ‘Wijze Lessen – Digitale didactiek’ dat onlangs is uitgebracht door de Thomas More Hogeschool in Vlaanderen, verzorgt in deze masterclass een keynote waarin ze ons meeneemt in de inzichten en praktijklessen uit dit boek. Centraal staat hierbij de vraag: hoe en waar kun je digitale middelen inzetten om jouw onderwijs effectiever te maken?

Na de keynote zijn er workshops waarin je een vertaling maakt naar concrete handelingen in de klas. Ben je in de gelegenheid, neem dan een (EDI)-lesvoorbereiding mee. Dit is echter niet noodzakelijk.

We hopen je 5 juni te zien!

Waar en voor wie?

De masterclass is bedoeld voor bestuurders, schoolleiders, i-coördinatoren, leerkrachten en onderwijsondersteuners van de Arnhemse po-besturen (Flores Onderwijs, De Onderwijsspecialisten en Delta Scholengroep), lerarenopleiders, studenten van de HAN Pabo en overige collega’s van het iXperium.

Locatie: iXperiumlab Arnhem, Ruitenberglaan 27

Datum: woensdag 5 juni, 15.30 tot 17.30 uur (inloop vanaf 15:00 uur)